söndag, mars 30, 2008

Inte en av Sveriges farligaste kvinnor

Det händer att det trillar in folk från Kriminalvårdsstyrelsen på den här bloggen. Jag antar att de väntar sig att den ska ha något med kvinnofängelset Hinseberg att göra. Det har den inte. Jag har aldrigt suttit på Hinseberg, inte heller jobbat där, eller någonsin känt någon som suttit eller jobbat där. Anledningen till att den heter som den gör är helt utan kriminella konnotationer - jag är fruktansvärt beskedlig.
...nåja. Men i alla fall.
1996 hade jag min första kontakt med internet och skulle skaffa en hotmailadress (det var det heta då, ungdomar), men när man har världens vanligaste namn är det lättare sagt än gjort. Efter ett flertal fruktlösa försök med olika varianter skrev jag i ren frustration "hinseberg" (eventuellt undermedvetet inspirerad av mitt dåvarande favoritnattprogram Kvinnofängelset, ni vet det som var i sin prime när Bea var top dog). Det fungerade. Och har fortsatt fungera sedan dess. Numera skulle jag tro att hotmailadressen är död, men i stället finns jag ju här, och på gmail.
Vi hörs, Kriminalvårdsstyrelsen.

4 kommentarer:

Andrea sa...

Ha, det är ju precis som för mig! Well, nästan. Tantdoris har jag fått förklara såå många gånger...
Jag var så sen som 1999 (!) då jag skaffade en yahoo-adress. Skulle till Indien med Rosa Bussarna och mina dåvarande arbetskompisar på Bladet tyckte att deras smeknamn på tandoori-kyckling, dvs tantdoris, skulle vara ett "jättekul" mailnamn... Snart 10 år senare sitter jag där med samma gamla mailadress och en numera insomnad blogg...

Petrovsky sa...

Jag tappade min vetefan@hotmail införskaffad -96 pga inaktivitet, mycket sorgligt

m sa...

Petrovsky: Du borde mejla adressen och säga hej. Ungefär som när man går förbi sitt gamla hus och försöker se vem som bor där nu.

Petrovsky sa...

Jag försöker nu förtvivlat "gambla" tillbaka den genom att hoppas på att den nuvarande innehavaren är lika slapp som jag var och att jag därigenom skall lyckas återregistrera genom att slumpvisa ansöka om adressen......Det går sådär och ansökningsformuläret är så förtvivlat långt nu för tiden