måndag, oktober 08, 2007

Stockholm ren och vacker

Jag läste detta och, ja, kära nån. Om man bortser från den givna frågan om polisen inte har viktigare saker att göra kan man även fundera på vad det är för en estetisk teori som säger att de tusentals affischer med reklam för skjortor, telefoner, tidningar, glass, hundmat, glasögon, ekonomikurser och så vidare i all jävla oändlighet är så mycket mer passande i en stadsbild än tips om stadens kulturliv.
Jo, det är den estetiska teori som går ut på att skönhet stavas nybonade marmorgolv, spotlights, rulltrappor och glastak, och att allt som påminner om att folk lever och verkar här per definition är fult så länge inte ordning-och-redapartierna kan ta betalt för det.

Förutom att man borde ringa den där tipstelefonen och TJAFSA så fort man ser en ful reklamskylt (det vill säga, trehundra gånger om dagen. No time for work när man måste göra sin samhälleliga plikt och skvallra till myndigheterna!) borde någon rebell ta sig an att trycka upp sextusen affischer med polisens logga och tejpa upp över hela stan. Sen kan de skicka böter till sig själva bäst de orkar.

1 kommentar:

P-H sa...

haha! väl rutet syster m. jag satt och orerade vid köksbordet igår morse och hade faktiskt samma idé. min var att trycka upp tusentals affischer med texten "affisch" på. polisloggan är ju klart bättre dock. kanske några med axen-olins fagra nylle på med och några med "ordning och reda, tack". "för allas trevnad - sluta leva". gud vad jag saknar loesje (stavning?) nu.