tisdag, december 04, 2007

Dagens bästa...

...hittades på fotografen Martin Parrs utställning på Kulturhuset. Det var denna bild:



i kombination med denna text:



Det är ur en serie bilder tagna i samband med ett brittiskt teveprogram om heminredning. Den här personen har alltså hängt upp en flådig guldmameluck i badrumsfönstret och njuter av den varje dag i badet. Det är vad jag kallar en lyckad inredningsfilosofi!
I övrigt var bilderna på överklassens sammankomster och underklassens semesterparadis absolut bäst, vilket betyder att de var helt fantastiska.

Vi tittade även på Arakis utställning, och detta är vad som står på Kulturhusets hemsida om denna:

I utställningen förekommer bilder av nakna modeller i arrangerade poser som kan väcka anstöt hos känsliga personer.

Jag vet inte exakt vad som menas med anstöt eller om jag är en särdeles känslig person, men trots att en del bilder var rätt sexiga blev jag till slut lite mätt på kombinationen bundna nakna kvinnor med särade ben och påklädda män i aktiva situationer. Liksom, vad är det som är så jävla nyskapande med det? Den irritationen förtog lite av faktumet att det ofta var fråga om ganska vackra fotografier. Dessutom tog de nästan över de andra delarna av kollektionen, vilket är synd. Man borde inte missa vare sig Tokyobilderna eller den rad av intima matporträtt som får en teveskadad att tänka på vinjetten till Dexter.

1 kommentar:

Anonym sa...

"....eller den rad av intima matporträtt som får en teveskadad att tänka på vinjetten till Dexter."

Japp. Det var det. I'm there.