torsdag, oktober 15, 2009

TV4

En bekant föreslog en gång att starta en blogg ägnad helt åt att hata TV4. Eftersom jag har hatat TV4 så länge jag minns var det naturligtvis lockande - att spy galla kan vara väldigt roligt (det är därför så många gör det). Det som stoppade mig var faktumet att för att kunna skriva om TV4 måste jag emellanåt TITTA på TV4. And this I could not endure.

I går fick jag så det tvivelaktiga nöjet att läsa om hur TV4:s största profiler, människor som på ett eller annat sätt tidigare verkat som journalister, bestämt sig för att begrava inte bara det sista av sin trovärdighet, utan hela sin värdighet. Med en SHOW. På BERNS. För SÖNDAGSBRUNCHARE.

Inte ens när jag läst om "Nyhetsankorna" två, tre gånger kunde jag tro att det var sant - mina bittraste, vassaste fantasier kunde inte förutse detta. Inte ens jag hade kunnat drömma ihop denna fruktansvärda uppvisning i... för att vara snäll, naivitet.

När jag tvingades inse att jo, det händer, på riktigt, önskade jag plötsligt att den där bloggen trots allt blivit av. Fast jag vet egentligen inte till vilken nytta då jag faktiskt inte kan finna ord. Det är fel på så många nivåer och i så många dimensioner att man blir alldeles yr av att försöka sammanställa dem alla ens i sitt eget huvud. Man tuppar helt enkelt av innan man är klar.

Jag blev så klart sugen på att gå och se detta sammanbrott själv, men såg att det kostar 395 kronor. Nej, det är inte värt det. Jag lägger hellre 395 kronor på vad som helst.

VAD.

SOM.

HELST.

2 kommentarer:

Sporty Spice sa...

läste du recensionen i DN. Så underbart elak. Mohaha!

m sa...

jag länkar till den i inlägget.

för övrigt ska de nu lägga ner:
http://www.dn.se/kultur-noje/scen/nyhetsankorna-lagger-ner-1.975966

tur. även om peppe eng hotar med att komma igen med revanschlust någon annanstans.